В началото на август миналата година ангажиментът ми с малката приключи - взеха я на ясла :( - и вече разполагах с всичкото си време да се вихря в кухнята, макар дори то все да не ми е достатъчно, за да изпробвам всички рецепти, които съм си наумила. Трябва да призная, че експериментирах доста - къде успешно, къде неуспешно - например, научих се да меся тесто за пица, маслено тесто, което се приготвя изключително бързо и лесно, но изисква много внимание и добра преценка за получаване на добър резултат, различни видове кремове, сладки и т.н. Домашната пица започна да присъства редовно в менюто ни, както и различни видове пайове, тарталети, флан и любимите ми коледни джинджифилови сладки, наситени с вкусове на мед и меласа и аромат на канела, джинджифил и карамфил. С всяка научена техника пред мен се открива цял нов свят от рецепти, които чакат да бъдат изпробвани. А когато започнах този блог нямах никакво понятие от приготвянето на десерти и тестени произведения.
Както вече сте разбрали, никак не съм си губила времето, въпреки че не съм публикувала нищо в блога си. А това означава само едно - че имам цял куп рецепти за споделяне :) От известно време обмислях да подновя блога, но в началото на тази година го реших сериозно. Концепцията ми този път е ясна - реших да се концентрирам изцяло върху кулинарни публикации и да развивам блога си в тази насока. Обмислям и да променя изцяло дизайна, но това ще стане постепенно, така че очаквайте да има постоянни изменения по външния вид на блога. Някои от нещата, които съм решила да добавя, са речник с кулинарни термини и подробни обяснения на някои основни техники, придружени със снимки, които да онагледяват процеса. Но всичко това тепърва предстои!
За финал на тази публикация искам да спомена, че през изминалата година станах редовен читател на списание Good Food България и дори спечелих една (макар и малка) награда от техен конкурс с моя адаптация на рецепта за класически морковен сладкиш с карибски привкус :) Обещавам да я споделя и тук в скоро време. В момента участвам в друг конкурс на списанието за коледни и новогодишни сладкиши с две изключително изкушаващи рецепти, богати на сушени плодове, бренди и подправки (на снимките по-долу). Всъщност тези две рецепти са първите, които съм решила да публикувам, въпреки че празниците вече отминаха, така че можете да ги очаквате съвсем скоро. Все пак винаги можем да се поглезим и без повод, нали така! Целувам ви и до скоро! :)
Коледен сладкиш с тиква и сушени плодове |
Коледни мини пайове |
Няма коментари:
Публикуване на коментар